sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Mintun kaikista paras whisky-sinappi

Mintun kaikista paras whisky-sinappi


Tällä sinappireseptillä on meidän perheessä usean vuoden historia. Sain tammikuussa 2013 alkuperäisen reseptin siskoltani, joka oli jo useita vuosia tehnyt tätä meille aina joulun viettoon. Sinappi oli huumaavan hyvää: makeaa ja tulista, eikä yhtään hapanta ja etikkaista kuten jotkut sinapit. Viski teki makuun ihanan vivahteen. Aluksi en tehnyt tätä vegaanisena, mutta kun lakkasimme eläintuotteiden käytön kotonamme, tämä oli ensimmäisiä reseptejä joiden kanssa iski huoli että miten saa veganisoitua. 
Teen tätä yleensä kaksi tai kolme annosta, ja lahjoitan sinappi-ihanuutta läheisille ennen joulua.

Tässä veganisoitu resepti, kuvassa näkyy alkuperäinen. 

(1 annos = noin puoli litraa sinappia)

1,5 dl Colman's sinappijauhetta
1,5 dl sokeria (tummasta sokerista tulee tummempaa sinappia)

2 dl kaurakermaa (Plantin kaurakerma pitää koostumuksensa hyvin tässä erottumatta)
1,75 tl perunajauhoja
0,25 tl suolaa
0,25-0,5 dl valkoviinietikkaa (mieluummin lähellä alarajaa)
2-3 rkl viskiä

Kiehauta 4 ensimmäistä ainesosaa (palaa helposti, sekoittele ja vahdi!), anna jäähtyä jonkun aikaa. 
Lisää suola, etikka ja viski. 
Purkita kuten hillot, eli kuumennettuihin ja puhtaisiin purkkeihin (käytä purkit vaikka kiehuvassa vedessä ennen purkitusta). 
Säilyy ainakin kuukauden avaamattomana, noin viikon-kaksi avattuna, jos huolehdit ettei seitankinkkuisilla lusikoilla sohita purkkiin :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti