Kasviskebab on mahtava ajatus jo sen takia, että siitä saa lähes saman makuisen kuin alkuperäisestä, mutta ei tarvitse miettiä että mitä kaikkea kauheaa keburullaan on ympätty. Kasviskebabissa on vain niitä kasviperäisiä aineksia joita itse sekaan laitat. Mielenrauhallakin on joku arvo :)
Itse olen saanut elämässäni kaksi mieleen jäänyttä ruokamyrkytystä, ensimmäisen sain simpukoista, toisen sain lihakebabista. Nyt kun olen kolmisen vuotta syönyt vain kasvisversioita, en kaipaa yhtään alkuperäistä.
Viime viikonloppuna kokeilin reseptiä joka oli Vegaanikeittiö-lehden numerossa 1 / 2018.
Ohje oli järjettömän helppo, ja menee meillä vakkariresepteihin.
Nämä annoskoot olivat sellaiset että söimme kahdestaan noin puolet näistä kerralla, ja laitoin pakastimeen seuraavaa mättöruokailua varten loput. Eli joskus kun tulee hurja kebu-himo, kaivetaan pakastimesta ranskisten lisäksi myös vegekebabit sekä kastikkeet.
Ai niin, kannattaa kokeilla tuoretta persiljaa annoksen päällä, se tuo ihan loistavan lisän!
Vegekebab (4-6 annosta) (Vegaanikeittiö 1/2018, s. 41):
2,5 dl gluteenijauhoa
2tl valkosipulijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1 rkl juustokuminaa
1 tl chilirouhetta
1 tl merisuolaa
1 tl mustapippuria
2 rkl soijakastiketta
4 rkl oliiviöljyä
2 dl vettä
Kuivat aineet sekoitettiin kulhossa, tehtiin pieni kolo kuiva-aineiden keskelle, johon kaadettiin märät aineet (vesi, soijakastike ja öljy), sitten sekoitettiin ja vaivattiin 5 minuuttia. Pötkylä käärittiin ensin leivinpaperiin ja sitten folioon, ja upotettiin kiehuvaan veteen tunniksi.
Kun tunti oli kulunut, pötkylä nostettiin jäähtymään vartiksi niin että sitä pystyi käsittelemään, ja leikeltiin kebab-viipaleiksi. Ja olivat hyviä, osa meni ihan maisteluun suoraan leikkuulaudalta.
Sen tunnin aikana kun pötkylä kiehui, ehti hyvin valmistaa muutaman annoksen kebabkastiketta, ja laittaa ranskalaiset uuniin. Mmm-mmmm!
Kebabkastike (4-6 annosta):
1 prk paseerattua tomaattia
1 tlk tomaattipyrettä (n. 70 g)
1 tl sokeria
1,5 tl sinappia (tämä on tärkeä, vaikka inhoaisit sinappia niin kastikkeesta ei tule kebab-kastikkeen makuista ilman!)
2 kynttä valkosipulia murskattuna
1 tl chilirouhetta, tai maun mukaan
0,5 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
0,5 dl vettä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti