lauantai 5. marraskuuta 2016

Seitan pepperoni


Seitanin tekeminen  ei ole vaikeaa jos sinulla on jo aineet valmiina. Ostin ennen gluteenijauhoa vegekaupoista, mutta sitten tajusin pyytää sitä meidän lähi-K-kauppaan, joten nyt ainekset on helppo pitää aina valmiina jos esimerkiksi pepperoninhimo iskee, tai aiot grillata seitanwingseja tms.

Meillä on mieheni kanssa ollut pitkään traditio parina viikonloppuna kuukaudessa tehdä yhdessä seitanpepperoneja. Nyt viime kerran jälkeen oli kyllä liian pitkä tauko, mutta elvytämme tradition uudestaan. Se on kivaa.

Teemme pepperonit enemmän tai vähemmän tällä reseptillä, välillä jokin ainesosa on loppu jolloin joutuu säveltämään, mutta tämä on tavoite:

Seitan pepperoni (2 kpl)

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään hyvin:
4 dl gluteenijauhoja
2 dl ravintohiivahiutaleita (joskus nimellä oluthiiva, saa luontaistuote-/vegekaupoista tai Punnitse&Säästä)
2 tl paprikajauhetta (sa olla tulistakin sorttia jos tykkää)
1 tl suolaa
2 tl mustapippuria
chilihiutaleita
1 tl sinappijauhetta
1 tl fenkolinsiemeniä (murskaa morttelissa)
1 tl valkosipulijauhetta

Märät aineet sekoitetaan keskenään hyvin: 
4 rkl tomaattipyrettä
2 tl nestemäistä savuaromia tai erittäin savuista bbq-kastiketta (jos käytät bbq-kastiketta, vähennä agavesiirapin määrää!)
1 tl sinappia
1 tl agavesiirappia
2 raastettua valkosipulinkynttä
2 dl vettä
4 rkl öljyä

Sekoita kuivat ja märät aineet keskenään, vaivaa kunnolla, jaa taikina kahteen osaan ja muotoile makkarat, kääri ne folioon tiukasti.



Lämmitä uuni 150-170 asteiseksi, laita munakelloon 38 min aikaa, makkarat uunipellille ja uuniin. Kun munakello soi, käännä makkarat ja ajasta toinen 38 min. 
Helppoa! :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti