sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Tervetuloa kasvisruokablogiini!

Tämä ei ole ensimmäinen blogini, eikä ehkä viimeinenkään, mutta blogin vaihto oli nyt tarpeen, sillä edellisen blogini viisitoistavuotisessa historiassa oli liikaa liharuokia, mikä ei enää sovi lähes vegaaniseen elämäntapaani ollenkaan. Teen ruokaa pelkästään vegaanisena, joten kaikki tämän blogin resepteissä olevat ainesosat ja viitteet tuotteisiin ovat vegaanisia eli täysin eläimettömiä. Emme mieheni kanssa osta kotiimme muita kuin vegaanisia ruokia ja ruoka-aineksia, vaikkakin saatamme matkoilla tai kodin ulkopuolella taipua lakto-ovo-ruokavalioon sopiviin ruokiin (voi sisältää maitoa/munia), jos vegaanisia vaihtoehtoja ei ole.

Rakastan matkustamista ruoan perässä, syötävien kasvisten puutarhurointia, ja marttailua - eli en kestä hävikkiä, tuhlausta, ja välinpitämättömyyttä ekologisuudesta. Yritän harjoitella satokausi-ajattelua ruokasuunnittelussani, ja olen iloinen että siitä on tehty paljon helpompaa nykyään esimerkiksi Satokausikalenterin ja ruokakauppojen yhteispelillä, sekä erilaisilla REKO-ruokapiireillä.

Motivaatioita tämän blogin aloitukselle on ollut kolme:

  1. Saada käyttämäni reseptit talteen muotoon jossa ne ovat aina mukanani ja helposti jaettavissa tarpeen mukaan
  2. Ystäväni monesti ihmettelevät tapaani tehdä viikon ruokalistat valmiiksi jo edellisellä viikolla. Haluan näyttää ettei se ole ollenkaan hankalaa/rajoittavaa vaan että se tuo selkeyttä arkeen, säästöjä ruokaostoksiin sekä paremman käsityksen ruokakaappien sisällöstä mikä suoraan vaikuttaa hävikin määrään
  3. Haluan levittää ymmärrystä siitä ettei kasvisruoan tekeminen ole sen hankalampaa kuin liharuoankaan - ainoastaan kaupassa käynti hankaloituu hieman ainesosalistojen lukemisen takia
Toivon että saat jotain vinkkejä mukaasi kun lähdet, ja että palaat pian uudelleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti