Rakastan matkustamista ruoan perässä, syötävien kasvisten puutarhurointia, ja marttailua - eli en kestä hävikkiä, tuhlausta, ja välinpitämättömyyttä ekologisuudesta. Yritän harjoitella satokausi-ajattelua ruokasuunnittelussani, ja olen iloinen että siitä on tehty paljon helpompaa nykyään esimerkiksi Satokausikalenterin ja ruokakauppojen yhteispelillä, sekä erilaisilla REKO-ruokapiireillä.
Motivaatioita tämän blogin aloitukselle on ollut kolme:
- Saada käyttämäni reseptit talteen muotoon jossa ne ovat aina mukanani ja helposti jaettavissa tarpeen mukaan
- Ystäväni monesti ihmettelevät tapaani tehdä viikon ruokalistat valmiiksi jo edellisellä viikolla. Haluan näyttää ettei se ole ollenkaan hankalaa/rajoittavaa vaan että se tuo selkeyttä arkeen, säästöjä ruokaostoksiin sekä paremman käsityksen ruokakaappien sisällöstä mikä suoraan vaikuttaa hävikin määrään
- Haluan levittää ymmärrystä siitä ettei kasvisruoan tekeminen ole sen hankalampaa kuin liharuoankaan - ainoastaan kaupassa käynti hankaloituu hieman ainesosalistojen lukemisen takia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti