maanantai 6. tammikuuta 2020

Hernerouhepihvit


En ole koskaan ollut kovin innokas tekemään kasvispihvejä tai -pyöryköitä, mutta näitä olen pari kertaa tehnyt. 

Resepti on helppo, jos löydät jostain hernerouhetta. Olen itse käyttänyt Myssyfarmin hernerouhetta, mutta olettaisin että niitä on muitakin merkkejä. 

Resepti on alunperin löytynyt hernerouhepaketin kyljestä, ja se on pikkuisen muokkaantunut omassa käytössä.

Hernerouhepihvit (n. 18 kpl)


2 dl hernerouhetta
2 dl ohrahiutaleita
6 dl kasvislientä

2 dl perunaraastetta tai kesäkurpitsaraastetta
2-3 dl porkkanaraastetta
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli kuullotettuna (tai 1 tl valkosipulijauhetta ja 1-2 tl sipulijauhetta)
pippuria, yrttejä 
suolaa(varovasti sillä kasvisliemi on suolaista)

kiehauta vesi ja tee kasvisliemi jauheesta tai kuutiosta. Sekoita hernerouhe ja ohrahiutaleet kavisliemeen ja anna turvota vartin verran.

Raasta kasvikset ja sekoita ne hernemössöön.
Kuullota sipuli ja lisää sekaan, tai lisää sipulijauheet.
Lisää mausteita. 

Paista joko pannulla tai jos haluat välttää öljyä, uunissa. 200 astetta, 15-20 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti