Kaurakeksi-himon iskiessä muutama viikko sitten etsin netistä reseptin ja kokeilin - tulokset olivat vähän valjuja koska reseptin taikina käyttäytyi hassusti ja levisi niin että keksit olivat seitin ohuita ja vaikeasti syötäviä.
Eilen päätin etsiä lapsuudestani tutun kaurakeksireseptin ja veganisoida sen, koska en muista sen koskaan epäonnistuneen.
Kaurakeksit onnistuivat yli odotusten!
Kuvassa näkyy alkuperäinen, lapsena kirjoittamani resepti, tässä uusi versio:
Kaurakeksit 20-30 kpl
2dl kaurahiutaleita
1dl sokeria
2,5 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
75 g margariinia
2 rkl omenahilloa
Sekoita kuivat ainekset ensin, lisää sitten kosteat. Anna seistä hetki, lämmitä uuni 200-asteeseen tässä välissä.
Asettele uunipellille kukkurallinen teelusikallinen taikinaa per keksi, tästä taikinasta tulee kaksi pellillistä keksejä, eli noin 10-15 keksiä per pelti.
Keksit ovat valmiita muutaman minuutin päästä kun reunat tummuvat, mutta keskusta on vielä vaalea!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti