Jujuna tässä minulla oli se, että perjantaina söimme tätä tällaisenaan, ja lauantaina lounaaksi tein myskikurpitsa-mac&cheezya, eli tuunasin lopun keiton (n. 2 annosta) sopivan makuiseksi makaroonien kanssa tarjoiltavaksi. Siksi siis nämä tulevat olemaan peräkkäiset reseptit.
Myskikurpitsakeitto (4 annosta)
Kuullota nämä isossa kattilassa:
n. 1,2 kg myskikurpitsaa kuorittuna ja pilkottuna (jos sinulla on vähemmän, käytä puuttuvan tilalla perunaa)
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
kasvimargariinia
Lisää sitten noin 6 dl vettä, ja anna kiehua 15 minuuttia.
Lisää sitten:
mustapippuria
suolaa
1 tl curryjauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl inkiväärijauhetta tai sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna
n. 2-3 dl kasvikermaa tai kookosmaitoa/kermaa
Surrauta sauvasekoittimella kaikki sileäksi, ja tarjoa kurpitsansiementen ja muiden siementen tai krutonkien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti