keskiviikko 9. toukokuuta 2018

Aamupalaa vegeille


Monesti kuulen että joku voisi ehkä muuten ajatella ryhtyvänsä vegaaniksi tai kasvissyöjäksi, mutta aamupala tuntuu vaikealta. 
No voin sanoa että ei huolta, aamupala on helppo. Olen suuri aamupalan ystävä, syömme aamupalan joka aamu yhdessä husbandin kanssa. Tulee istuttua alas ja jopa aamupalan loppupuolella jo juteltua päivän tai lähitienoon asioista. Tulee vähän tunne että tietää mitä toisen tulevaan päivään liittyy.


Perus-aamupalaamme kuuluu aina pilkottuja hedelmiä, joskus niiden kanssa mausteita kuten kanelia tai maapähkinävoita. Niiden lisäksi on lähes aina jotain: 

Kaura/soija/kookos-jugurtteja, -rahkoja:  
Mm. tämä Yosa-merkin Greek Style on AIVAN IHANAA kun päälle laittaa banaania, säilöttyjä kirsikoita, tuoreita mansikoita, kiiwiä tms, ja vähän hilloa kaiken päälle. 




Leipää: 
Viipale leipää, jonka päällä voi olla vaikka mitä. Monesti meillä on jotain vähän suolaista että saa makeat hedelmät maistumaan vielä makeammilta, ja tuo vähän eri makumaailmaa aamupalaan. 
Esimerkiksi hummusta & suolakurkkuja, vegejuustoa ja tomaattia, kauratuorejuustoa, siemeniä ja tuoreyrttejä, kasvisleikkeleitä ja kurkkuviipaleita, ihan mitä tahansa!



















Puuroja: 

Sekä tavallisia puuroja, että tuorepuuroja. Ihania yhdistelmiä kaikkea hyvää!

Riisipuuro (keitetty kookosmaitoon)

Mannapuuro (keitetty kauramaitoon)

Tuorepuuro (sis. mustikoita, kaurajogurttia, kaurahiutaleita, siemeniä, mantelilastuja)


Smoothiet: 

Kulhollinen kylmää ja raikasta smoothieta pelastaa minkä tahansa aamun!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti