maanantai 31. lokakuuta 2016

Shepherd's Pie

Shepherd's Pie on yksi lemppareistani, ehkä siksi että se toimii sekä ruokalajina johon voi upottaa kaikkea mitä jääkaapistasi tarvitsee upottaa jonnekin, ja maku jotenkin vie lapsuuteen ja lihaperunasoselaatikkoon jota aina kaupungin kesäleikkikerhossa syötiin muovilautasilta hiekkalaatikon reunalla istuen. Mahtavia muistoja :)




Tänään tein shepherd's pien näinkin helposti ja yksinkertaistettuna, sillä töissä meni hieman myöhempään kuin olin suunnitellut, enkä jaksanut edes harkita perunankuorinta-operaatiota:

Shepherd's Pie:

-pilko ja paista pannulla seuraavat-
1 sipuli
1 rkl vehnäjauhoja
2 porkkanaa
1 pieni munakoiso
1 pienehkö kesäkurpitsa
1/3 purjo
2 dl soijarouhetta/hernerouhetta/härkäpapurouhetta
2-3 dl vettä
suolaa
pippuria
2 tl paprikajauhetta
ripaus savupaprikajauhetta tai loraus nestemäistä savuaromia
-tee valmisperunamuussi ohjeen mukaan (Lidlistä löytyy vegaaninen, eli ei ole lisätty maitojauhetta yms) tai vastaava määrä oikeaa perunamuussia-


Kaada vihannes-soijarouhe-paistos uunivuoan pohjalle, ja levitä päälle perunamuussi.
Tee kuvioita haarukalla pintaan - jostain syystä tästä tulee paljon kivempi kuvioituna- ja laita uuniin (200 astetta) noin 30- 45 minuutiksi. Jos kuplii reippaasti niin ei ole vielä kuivunut, mutta jos kuplinta lakkaa niin ota viimeistään silloin uunista ulos. Pidä silmällä pintaa, älä anna palaa mutta päästä siihen tummempia pilkkuja.


Meillä tätä syödään luomuketsupilla maustettuna ja lisukesalaatin kera, mutta olen kuullut että kaikki eivät tykkää ketsupista (???!!!). Heille en osaa ehdottaa mitään tilalle, sillä en ole koskaan ajatellut että tällaista ketsuppivastaisuutta on olemassa, eli ei ole juolahtanut mieleen keksiä vaihtoehtoja ;D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti