perjantai 9. joulukuuta 2016

Kasvissosekeitto torjuu hävikkiä tehokkaasti

Hävikin torjuminen on yksi sydäntäni lähellä olevista arvoista. Kasvissosekeitot ovat mahtava tapa saada käytettyä kaikki mikä tarvitsee saada pois jääkaapista nuupahtamasta.

Ylimmässä kuvassa olevaan kasvissosekeittoon käytin mm. 1 punajuuren, muutaman porkkanan, nauriita, pari perunaa, puolikkaan purkin kaurakermaa (eli purkin jämät mitkä olivat jääneet jostain muusta), sekä muutaman lusikallisen vanhentumista liian lähellä olevaa vegaanista tuorejuustoa, jota en olisi enää uskaltanut laittaa leivän päälle. Kuumentaminen rokkaa :)

Toisessa kuvassa pääaineena myskikurpitsa, mutta seassa on epäilyttävän kauan jääkaapissa olleet porkkanat, sekä pari perunaa pussin pohjalta. Myös kaurakermaa. Päällä kurpitsansiemeniä(loistava sinkin lähde) ja seesaminsiemeniä (runsaasti kalsiumia).

Kolmannessa kuvassa olevaan keittoon on käytetty bataattia ja maapähkinävoita. Päällä salviaa ja härkäpapurouhetta.

Neljännessä keitossa on ollut tavoitteena käyttää lipstikkasatoa pois, se on siis pääosassa, ja mukana myös perunaa ja purjoa. Päällä kuivattua ruisleipää. Peruna tuo kermaisen fiiliksen keittoon jos ei halua kasvikermoilla lotrailla.

No, kaikki paloiksi ja keitä aika vaatimattomassa määrässä kasvislientä kypsäksi, lisää kerma yms, ja surrauta sauvasekoittimella smoothiksi. 
Mausta pippurilla, suolalla jos maistaessasi koet että vielä tarvitsee, ja 1 tl curryjauhetta. 
Tämän opin joskus vuosia sitten jostain, eli curry ei varsinaisesti maistu currylta kun sen laittaa juuressosekeittoon, mutta se tuo ihan eri syvyyden makuihin!

Tarjoile joko krutonkien tai siemenien kanssa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti