keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Valkosipulikermaperunat


Lähtökohtani vegaanisen ruoan tekemiseen on että kaiken voi tehdä vegaanisena versiona. Täytyy vain keksiä mikä on se mikä tekee kunkin ruokalajin sellaiseksi kuin sen muistaa.
Kermaperunat on yksi helpoimpia veganisoitavia sillä markkinoilla on mahtavia ruokakermoja. Oma suosikkini on Suomessa valmistettu Planti-kaurakerma.

Valkosipulikermaperunat:

Tarvitset muutoin ihan tavalliset ainekset tähän, mutta maitokerman sijaan käytä esim. kaurakermaa.

Öljyä uunivuokasi
Kuori 2 sipulia ja muutama kynsi valkosipuleita, viipaloi ne  öljyttyyn vuokaan
Kuori ja viipaloi niin paljon perunoita kuin uunivuokaasi sopii
Lisää 1 tl suolaa, muutama rouhaisu mustapippuria, ja pari rouhaisua valkopippuria
Sekoita kaikki hyvin
Lisää sekaan 1-2 purkkia kaurakermaa
Uuniin (200 astetta) tunniksi
Jos ei ole kiire, anna seistä kannen tai folion alla vielä 10-15 min ennen tarjoilua

Soijapihvi, ruskeaa kastiketta ja valkosipulikermaperunoita.
Lisukkeina basilikatofua, suuria valkoisia papuja tomaattikastikkeessa, ja vihanneksia
Valkosipulikermaperunoita, höyrytettyä parsaa,
manteli-seesami-savutofua sekä vihanneksia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti