maanantai 6. maaliskuuta 2017

Aurinkoinen tex-mex-salaatti

Tämä on jo vuosia ollut yksi lempiruoistani jonka joskus kehittelin kun olimme juuri muuttaneet yhteen nykyisen mieheni kanssa. Hän ei oikein perustanut tex-mex-ruoasta sen ankean juustokastikkeen takia jota tex-mex-ravintoloissa tarjotaan niin että ruoat uivat siinä ja kaikki maistuu siltä. Joten totesin että haaste vastaanotettu, ja kehittelin maistuvaa tex-mexiä. Tämä on ollut yksi helpoimmista veganisoitavista resepteistäni, ja lopputulos vastaa alkuperäistä jossa oli jauhelihaa ja kermaviiliä.
Neljälle: 
Nacho-chipsejä 1/3 pussillista (asettele auringon muotoon lautasten reunoille)
1 pussi jääsalaattia (revi lautasten keskelle)
Loput tulevat tässä järjestyksessä salaatin päälle, ja aika pieneksi silputtuina:
Tuoretta korianteria 1/2 nippua
1 kurkku
1 paprika
3-5 tomaattia (riippuu koosta)
2 avokadoa
Paista keskenään seuraavat ja levitä vihannesten päälle:
1 pkt Härkistä
1-2 sipulia
2 rkl jeeraa
1 rkl jauhettua korianteria
1 rkl paprikajauhetta
ripaus chiliä ja savupaprikaa
Härkiksen päälle tulee vielä seuraavia maun mukaan:
1 pieni prk ananasta
jalapenoja
Oatlyn kaura-fraiche johon sekoitettu taco-makuinen dippijauhe (huom! jotkut merkit sisältävät maitoa!)
Tulista tomaattisalsaa

Ja tätä komeutta voi syödä sekä käsin että haarukalla; itse aina aloitan syömällä mahdollisimman paljon nachojen avulla, ja sitten kun on jäljellä enää hankala kasa salaattia ja epämääräisyyksiä, siirryn haarukkaan.. hyvin toimii :)
👌✅




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti