maanantai 6. maaliskuuta 2017

Munaton-riisi-pasteijat


Vegaaniseen ruoanlaittoon kun eivät kananmunat kuulu, niille täytyy välillä keksiä jotain korvaajia. Vanha juhlatarjonta-lempparini muna-riisi-pasteija joutui käsittelyyn tällä kertaa.
Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä että kaiken voi veganisoida. Se miten lähelle alkuperäistä voidaan päästä, vaihtelee toki aika paljon. Mutta niin kauan kun lopputulos on hyvän makuinen, ei sillä ole niin paljoa merkitystä että voisiko joku erehtyä luulemaan alkuperäisellä reseptillä tehdyksi.

Tein ensin kattilallisen täytettä, johon tuli seuraavia asioita, mutta mukaan sopisi kyllä lähtökohtaisesti vaikka mitä jos on tarve saada upotettua vaikka nahistuneita vihanneksia tms mukaan:
  • sipulia
  • purjoa
  • riisiä
  • (paprikaa)
  • tummaa soijarouhetta
  • purkillinen kikherneitä (älä valuta nestettä pois, vaan riko haarukalla/puulastalla tms kikherneitä pienemmäksi ja mausta nämä mustasuolalla niin että ovat oikein kananmunamaisia maultaan)
  • pehmeää tofua (sekoita tämä kikherneiden ja mustasuolan sekaan)
  • mustasuolaa (tällä sain täytteeseen kananmunamaista makua)


Tein tällä kertaa vain yhden ison peltipiirakkamaisen pasteijan, mutta seuraavalla kerralla teen taas pikkuisia, sillä tuota isoa oli yllättävän vaikea syödä kun täytteet tippuivat reunoilta kaikissa keskipaloissa.
 Eli lehtitaikinasta (yleensä ovat valmiiksi vegaanisia) kaulitsin levyn, päälle täytettä, ja toinen levy päälle, ja suljetaan reunat vedellä ja haarukoimalla reunat kiinni toisiinsa. Voitele esim kauramaidolla ja ripottele päälle haluamiasi siemeniä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti