keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Pizzaaaah!

Pitsa on meidän taloudessa kova juttu. Jos ei mitään muuta tule mieleen - teemme pitsan, jos ei muuta tee mieli - teemme pitsan, jos ei keksitä mitä kaupasta ostaisi - ostamme pakastepitsaa*... :)
Eli se on meillä default.
Aina kun tehdään itse pitsaa, käytämme tätä reseptiä, joka on Myllyn Paras-sivuilta tuttu pitsapohjaresepti, muokattuna niin että tästä tulee yksi pellillinen meidän uunissa: 
Pitsapohja:
2,25 dl vettä (kuumenna mikrossa noin 40-asteiseksi)
0,5 pkt kuivahiiva
3/4 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
4,5 dl vehnäjauhoja
Vaivaa aineet keskenään, annan kohota noin tunti (oletko koskaan huomannut että mikrossa taikinat kohoavat paremmin- johtuu vedottomasta tilasta?), levittele öljytyin käsin pellille leivinpaperin päälle ohueksi.
Laita uuni kuumenemaan (tavoite 225), ja laita levitelty pohja noin 10 minuutiksi kuumenevaan uuniin esipaistumaan.
Ota esipaistettu pohja uunista ja levittele päälle ihan mitä haluat, mutta esim. tällaisia, mitä kuvassa näkyy: 
1/2 prk (n. 200 g) hyvää tomaattimurskaa
ohueksi viipaloituja sipulirenkaita
1 pkt nyhtökauraa
tomaattiviipaleita
ananaspaloja
mustapippuria
oreganoa
Violifen parmesaanimaista juustohkoa muutama raasto
Tuoretta basilikaa (vasta kun tulee uunista!)
Uuniin noin 13-15 minuuttia, pidä silmällä ettei kärvähdä 
Nauti!

*=Lidlin Marinara-pizzat on ihania, ja vegaanisia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti