Tästä tulee samalla pehmeää sekä mausteista, ja kombo tuntuu hyvältä.
Tikka Masala nyhtökauralla |
Nyhtis Tikka Masala
Sekoita seuraavat ja aseta sivuun marinoitumaan:
1 pkt nyhtökauraa (nude)
4rkl maustamatonta soija/kaura-jogurttia
4 rkl Vindaloo tai Tikka -maustekastiketta (Vindaloo on tulisempaa, ja mielestäni maistuvampaa)
Isolle pannulle/kattilaan tässä järjestyksessä:
1 sipuli pienenä silppuna
3 valkosipulin kynttä
2rkl inkivääriraastetta
1-2 rkl jeeraa (juustokumina)
1 rkl korianterinsiemenjauhetta
1 prk paseerattua tomaattia
1/2 prk tomaattimurskaa
1/2 prk kookosmaitoa
2 rkl sitruunamehua
Chiliä muutama rouhaisu/oman maun mukaan. Laitan yleensä 2-3 bird's eye-chiliä.
Mustapippuria
Kuivattua korianteria ja sarviapilaa
Muutama tähtianis sekä kaffir-limen lehtiä
Maista suolan kannalta itsellesi sopiva määrä. En yleensä lisää suolaa erikseen, sillä tuo Vindaloo-tahna on järjettömän suolaista.
Hauduttele kastiketta vartin verran, lisää sitten nyhtis kuumentumaan sekaan.
Tarjoa basmatiriisin kera, ja kokeile joskus keittäessäsi lisätä riisinkeittimessä tai kattilassa kiehuvan riisin pinnalle pari kokonaista kardemummansiementä tuomaan ihanaa aromia riisiin. Älä syötä siemeniä vieraillesi, tai voi käydä niin ettei ruoka enää maistu hetkeen :)
Seuraavassa reseptissä laitan Palak Tofun ohjeen, siihen menee sopivasti loput kookosmaidosta ja tomaattimurskasta, joita tähän meni 1/2 prk. Eli ei tarvitse miettiä niille loppusijoitusta jos tekee samalla vaivalla kaksi kastiketta.
Tässä sekä Tikka Masalaa että Palak Tofua |
Palak Tofu ja Nyhtis Tikka Masala |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti