lauantai 7. huhtikuuta 2018

Palak Tofu, eli tofua pinaattikastikkeessa

Tämä on mieto kastike joka uppoaa mausteita arkailevillekin.

Sain joskus reseptin eräästä ravintolasta, ja vegeistin sen sitten itsekseni.


Palak Tofu, eli tofua pinaattikastikkeessa

Paista tofuun kiva paistopinta, paitsi jos käytät hyvin pehmeää silken tofua ja haluat pitää sen kasassa ja nättinä. Kts. ohje esim. täältä.

1 pkt maustamatonta kiinteää tofua paistettuna

Lisää pannulle tässä järjestyksessä:

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
3 tl garam masala- mausteseosta
3 tl jeeraa (juustokumina)
1 rkl raastettua inkivääriä
1/2 prk tomaattimurskaa
1/2 prk kookosmaitoa
300 gr pakastepinaattia sulatettuna esim. mikrossa

- hauduttele tässä kohtaa n. 10 min -

1 pkt (n. 70gr) tuorepinaattia (tämä tuo paremman värin kastikkeeseen, mutta vältyt vaivalta surrauttaa yleiskoneessa tms pinaatit pieniksi, kun pakastepinaatti ajaa sen puolen)
muutama tähtianis sekä kaffirlimen lehtiä
chiliä maun mukaan
Suolaa ja pippuria
Paistettu tofu

Jos et jaksa paistaa tofua erikseen, lisää tofukuutiot sipulin , valkosipulin ja mausteiden ohessa pannulle ja jatka sitten normaaliin tapaan.

Tarjoa basmatiriisin ja naan-leipien kera!

Palak Tofu, basmatiriisi sekä nyhtis- Tikka Masala
Katso Nyhtis Tikka Masalan ohje täältä edellisestä tekstistäni!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti