sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Pyttipannu uunissa ilman suurta hässäkkää




Olen aina rakastanut pyttipannua, eikä siitä(kään) ole tarvinnut luopua vegeilyn takia.
Kaupoissa on paljon vegemakkaroita joista valita, ja muutenhan tarpeet ovatkin kasviksia.

Kuvahaun tulos haulle hangover memeKerran erittäin "väsyneenä" valvotun illan jälkeen päätin kokeilla pyttipannun tekemistä uunissa ettei tarvitsisi kuoria ja keittää perunoita, ja paistaa kaikkea pannulla useassa osassa, koska kenellä muka on niin iso pannu että voi paistaa kerralla. Eli toisin sanoen yritin välttää seisomista viimeiseen asti ;)
Pilkoin kaikki ainekset kulhoon, sekoitin joukkoon öljy&mausteseoksen, ja heitin uuniin.
Onnistui, vähän yli puolen tunnin päästä meillä oli höyryävän kuuma pellillinen spydäriä, johon sai sotkettua kaiken maailman majoneesit, sinapit ja ketsupit kurkkusalaatteineen. Aa, sitä helpotusta!




Satsi voisi olla esim. tällainen:
1 pkt vegemakkaraa
8 perunaa
2 porkkanaa
pala lanttua
1 sipuli
2-3 valkosipulia
n. 4 rkl öljyä, suolaa, mustapippuria, 1 tl paprikajauhetta ja hitusen savupaprikajauhetta

Eli kaikki pilkotaan, sekoitetaan öljyyn ja mausteisiin, levitetään leivinpaperille paistopellille, ja uuniin 30-40min, 200astetta. Perunoista tiedät kun satsi on valmis, eli kun haarukka uppoaa perunaan ilman taistelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti