maanantai 2. huhtikuuta 2018

Tofun paistaminen

Tofun paistaminen niin että lopputuloksena on rapsakat paistopinnat vaatii jonkin hetken aikaa, mutta lähes aina tulos on vaivan arvoinen. 
Kaikkiin ruokiin en jaksa paistopintoja paistella, sillä ruoasta riippuen aina sitä ei edes huomaa lopputuloksessa. Jos ruokalaji on jokin missä ei paljon haudutella ja maut sekä rakenteet ovat tuoreita ja ehjiä kuten thai-tyyppisissä curryissa, silloin paistopinta on parhaimmillaan, mutta jos kyseessä on esimerkiksi pitkään haudutettu pata tai muhennos, lasagne tms., ei paistopinnalla ole juuri merkitystä.

Tofun pinta kannattaa kuivata ennen paistoa talouspaperilla ja painellen liiat nesteet ulos tofusta. Tämä vähentää tofun tarttumista pannun pintaan, ja parantaa mausteiden imeytymistä tofuun.
Mielestäni paras öljy tofun paistamiseen on kookosöljy, joskus sekoittelen mukaan muitakin öljyjä kuten sesam-öljyä tai rypsiöljyä.
Pannun ja öljyn pitää olla kuuma kun tofupalat heittää pannulle. Liian kylmälle pannulle vietäessä tofu jämähtää kiinni.
Itse paistan tofun aina niin, että palat ovat pannulla järjestyksessä, ja kun yhdessä on pinta ja valmis kääntöön, kaikki voi kääntää samalla.
Kun paistopinnat ovat valmiita, laita tofut syrjään, tee muu ruoka erikseen, ja lisää paistetut tofut viimeiseksi sekaan lämpiämään. Näin rapsakkuus säilyy lautaselle asti.


Tässä yksi esimerkki missä rapsakka tofu on edukseen: 

Green Curry (erittäin helppo arkiversio):

1 pkt kiinteää tofua
2 rkl kookosöljyä (tofun paistamiseen)

1 prk kookosmaitoa
1/2 munakoiso/kesäkurpitsa
1/2 paprika
1 prk bambunversoja
1 porkkana
1/2 limen mehu
3-4 rkl (tai purkin ohjeen mukaan) Green curry pastea

Jasmiiniriisiä tai valitsemiasi nuudeleita

Keitä riisi tai nuudelit.
Paista tofu rapsakaksi, laita syrjään odottamaan muuta ruokaa. 
Suikaloi vihannekset ohuiksi, paista pannulla pari minuuttia, lisää green curry paste ja kookosmaito, keitä korkeintaan muutama minuutti, lisää limen mehu sekä tofut ja tarjoile riisin tai nuudeleiden  kanssa!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti