sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Maailman paras kookospannari

Tämä resepti on erittäin helppo ja herkullinen,
mutta ei ehkä ole makuusi jos jostain syystä vihaat kookosta!

Eli ensin kuivat aineet sekoitetaan, sitten perään lisätään kosteat aineet ja sekoitetaan.
Tällä väliin voi hyvin sulatella margariinia pellillä uunissa, ja kun se on sulanut ja kuplivainen, kaada taikina pellille ja pelti uunin keskitasolle 30 min, ja sitten vielä ylätasolle 10 min että ruskettuu pinnasta.
Ainesten ominaisuuksien takia pannari ei helposti saa väriä pintaan, joten siksi tämä ylätaso-lisä. Ensimmäisellä kerralla en uskonut että se on tarpeellinen, mutta valkea pannari ei sitten viehättänytkään ihan niin paljon kuin olin ajatellut laiskuuksissani, joten nykyään se osuus on vakio tätä tehdessäni. Vaikkei se nyt siltikään varsinaisesti tummaksi muutu, kuten kuvasta näkee :)



Pannarin päälle voi toki heittää jo uuniin mitä tahansa marjoja - olenkin pari kertaa lisännyt pakkaskylmiä aronioita, mustikoita tai mansikoita- suoraan taikinan päälle ripoteltuna,
ja uunista ulos tullessa päällä toimii hedelmät, kermavaahto(esim. riisistä, kaurasta tai soijasta), hillot, siirapit tms.

Tekstiversio reseptistä: 
 5,5 dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
-sekoita nämä ennen kuin lisäät muuta-
400 ml kookosmaitoa (=1 tlk)
700 ml vettä (=vähän vajaa 2krt kookosmaitotölkillinen jotta saat samalla huuhdeltua tölkin ilman hävikkiä)
-sekoita kaikki hyvin sekaisin-
-lisää margariinia uunipellille ja sulata- 
-kaada taikina pellille-
-30 min 200 astetta keskitaso-

-10 min 200 astetta ylätaso-
-anna vetäytyä hetken jos maltat odottaa-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti