sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Linssicurry padassa

Keittiön ruokakaappien säännöllinen tai epäsäännöllinen tutkiminen on hyväksi kukkarolle: Vaikkakaan kuivat ja oikein säilytetyt jauhot, pavut sun muut eivät varsinaisesti mene pilalle koskaan, niin voiko olettaa että 5 vuotta vanhoissa kuiva-aineissa on enää samat ravintoarvot kuin tuoreemmassa? No, pääasia ettei ruokateollisuus tee turhaan ruokia oleilemaan kaappeihimme ennen kierrätykseen joutumista. Siksi, jos olet yhtään kuin minä, eli oikea ruoka-hamsteri, kannattaa välillä tehdä tsekki että kaikki tulee käytettyä.

Tänään tein tsekin ihan siitä tarpeesta, ettei tarvitsisi lähteä kauppaan. Ja voilá:
kaappieni sisällöstä linssit (3 eri lajia) olivat pisimpään olleet koskematta kaapin ylähyllyllä. Joten nopean googletuksen avulla törmäsin kaikenlaisiin linssikeittoihin, -pihveihin sekä -patoihin. Tämä seuraava on yhdistelmä monesta eri reseptistä, ja muokattuna keittiöstäni löytyviin tarvikkeisiin, joten  älä sinäkään anna tämän reseptin rajoittaa itseäsi. Päinvastoin, voit keksiä vielä enemmän/vähemmän aineita kaapeistasi tähän. Esimerkiksi niitä juureksia jotka ovat tällä hetkellä erittäin lompakkoystävällisissä hinnoissa satokauden takia. Tai sitä lehtikaalia jota saat jokaiselta tuntemaltasi puutarhurilta sylikaupalla ylituotannon takia. Tai se kurpitsan sisus jolle et keksinyt mitään käyttöä, mutta halusit silti kaivertaa kokeilun vuoksi :/

Vihreitä linssejä, punaisia linssejä ja beluga-linssejä, yht. 4,5dl

Linssicurry:

-nämä kannelliseen pataan ja uuniin, 150 astetta, 2 tuntia-
4,5 dl linssejä, voi olla monenlaisia, mitä nyt kaapista löytyy (huuhtele lävikössä hyvin ennen käyttöä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
3-4 tomaattimurskapurkillista vettä
1 rkl kurkumajauhetta
1 rkl garam masalaa (tai yhteensä ruokalusikallisen verran korianteria, jeeraa, inkivääriä, kanelia, kardemummaa tai ainakin osaa näistä)
3 rkl red curry -tahnaa
Chiliä tai cayennepippuria
1 tl sokeria
-tsekkaa pari kertaa ettei neste lopu padasta, jos näyttää kuivalta, lisää vettä-

-keitä riisiä kylkiäisiksi-

Saa nuuhkia joka välissä, sillä tämä tuoksuu huumaavalle! :)


Ja tee vaikka kookospannari jälkiruoaksi kun uuni on kuitenkin jo lämmitetty pataa varten, ohje täällä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti