perjantai 21. lokakuuta 2016

Chili con härkis

Chili sin carne

Mitä viileämpää ulkona on, sitä enemmän tekee mieli lämpimiä ja mausteisia ruokia. Chili sin carne, tai tällä kertaa Chili con härkis oli oikein hyvä vaihtoehto perjantai-illalle.
Tähän laitoin ne loput härkikset, jotka olin eilen paistanut ja maustanut pitaleipien täytteeksi. Koska sitä ei ollut kovin paljon ja koska halusin tehdä niin suuren annoksen että voimme lauantaina pihatöiden lomassa syödä helposti mikrotettuna, jatkoin härkistä hernerouheella. Soijarouhe olisi käynyt ihan yhtä hyvin, ja härkiksen puutteessa soijarouhe olisikin se mitä chili sin carnessa normaalisti käytän.

Chili con härkis: (6 suurta annosta)

-Paista nämä-
1 sipuli
1/2 paprikaa
(voit lisätä myös porkkanaa jos niitä pitää käyttää pois, sopii hyvin makuihin)
-lisää tämä-
1 pkt härkistä
mausteita härkiksen maustamiseen: pippuria, chiliä, paprikajauhetta yms

-Lisää nämä pannulle härkiksen sekaan-
1 prk tomaattimurskaa
1 prk paseerattua tomaattia
1 tlk kidneypapuja
1/2 tlk muita papuja
chiliä maun mukaan
paprikajauhetta
savupaprikajauhetta
mustapippuria

Anna muhia muutama minuutti, keitä sillä välin riisiä.
Löysin viimeksi Lidlissä käydessäni pitkäjyväistä luomuriisiä, jossa oli kohtuullisen ok keittoaika (13min), ja makukin oli oikein hyvä, suosittelen kokeilemaan jos tulee vastaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti