Tämä on niitä ihme caseja joissa jostain ihan muusta saa jonkin toisen makuista. Tässä tapauksessa perunasta, porkkanasta ja oliiviöljystä saa muutaman muun aineksen kanssa sen juustokastikkeen makuista, jota löytää mm. nachos-supreme-annoksen päältä ja kaupan tex-mex-hyllystä.
Tämä on helppo, tarvitset kattilan, blenderin, sekä seuraavat ainekset:
Juustohko kastike
-keitä seuraavat paloina pehmeiksi-
4,5 dl (=2cups) perunaa
2,25 dl (=1 cup) porkkanaa
-laita pehmeiksi keitetyt perunat ja porkkanat blenderiin, ja lisää seuraavat-
1,25 dl (=1/2cup) vettä
0,75 dl (=1/3cup) oliiviöljyä (tähän ei kannata laittaa muuta öljyä, sillä vain oliiviöljy tuo oikean maun!)
2 tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
1,25 dl oluthiivahiutaleita l. ravintohiivahiutaleita (saa monista luontaistuotekaupoista, tai ekokaupoista, ei ole tavallista hiivaa!)
1/4 tl valkosipulijauhetta
1/4 tl sipulijauhetta
ripaus cayennepippuria
Blendaa oikein sileäksi!
Tämä säilyy noin viikon jääkaapissa tai kunnes olet hotkaissut sen innoissasi.
Kovettuu jääkaapissa, joten jos tarvitset sitä juoksevana, mikrota noin 30 sek, niin pehmentyy.
Olen tarjonnut tätä ruokavierailleni kahdella tapaa: normaalisti nachojen seuraksi dipattuna, ja mac&cheezy-muodossa.
Suosittelen kokeilemaan, sillä sekaruokavalioiset ystävät kehuivat maasta taivaaseen!
Ja onhan loppujen lopuksi hieman eri asia syödä kastiketta jonka tiedät olevan kasviksista tehty vs. se outo oranssi kastike jossa ei ole juuri mitään tunnistettavia ainesosia maidon lisäksi.
Seuraavaksi julkaisen sen mac&cheezy-reseptin, joten voit jo valmiiksi tehdä tätä kastiketta 2 annosta, sillä se vie yhden annoksen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti